Weteringsdijk 6, Odijk

Unieke kans voor ondernemer die uitdaging zoekt!

Bent u een ondernemend iemand die niet bang is voor een uitdaging dan is de monumentale krukhuisboerderij "'t Burgje" wellicht iets voor u

Unieke kans voor ondernemer die uitdaging zoekt!

Bent u een ondernemend iemand die niet bang is voor een uitdaging dan is de monumentale krukhuisboerderij "'t Burgje" wellicht iets voor u. Het betreft een boerderij die van oorsprong dateert uit eind 16e eeuw en die in omstreeks 1970 deels is gemoderniseerd.

De boerderij ligt in de nieuw te bouwen woonwijk 't Burgje (142 woningen) en heeft een bestemming "Cultuur en ontspanning". Het object dient een spilfunctie te krijgen in de nieuwe wijk. De bestemming leent zich o.a. voor een bed & breakfast, een theetuin, kinderboerderij, sociale werkplaats, cursusruimte, flex werkplekken. Dit in combinatie met wonen. De hooischuur die wordt afgebroken zal koper moeten herbouwen.

De boerderij zal na verdeling van de grond een perceel van ca. 2100 m2 hebben. Dit perceel is inclusief een te realiseren parkeerterrein. Voor dit parkeergedeelte is een recht van overpad van toepassing voor de toekomstige eigenaar/gebruikers van het te realiseren gebouw voor kinderdagopvang. Het gebouw voor kinderdagopvang zal vanaf de Weteringsdijk gezien aan de linker zijde van het erf gerealiseerd worden. Het eigendom van het kinderdagverblijf zal in eerste instantie van Nijhuis Bouw zijn en zal tzt verkocht worden aan een belegger.

Er is een afspraak met Stichting Reinaerde dat zij een deel van het object terug mogen huren.

Ligging:
Odijk ligt midden in het land, net onder de rook van Utrecht. De boerderij ligt aan de rand van het dorp en de nieuw te bouwen wijk ‘t Burgje, op loopafstand van de winkels van het gezellige dorpscentrum, openbaar vervoer, scholen, speeltuinen en vele sportaccommodaties. Op fietsafstand liggen onder andere het NS-station van Driebergen/Zeist, Utrecht Science Park De Uithof met daarop gevestigd o.a. de Universiteit Utrecht en het ziekenhuiscomplex Universitair Medisch Centrum Utrecht.

De boerderij is gunstig gesitueerd ten opzichte van de uitvalswegen A12, A27 en A28, maar ligt tevens in een zeer groene omgeving met volop natuur en wordt omgeven door mooie wandel- en fietsroutes.
Dit mag ook de nieuw te bouwen hooischuur zijn.

Indeling:

Begane grond:
Een zeer ruime deel waar nu Stichting Reinaerde haar werkplaats heeft. Hierin is het monumentaal waardige knechtenhok te vinden. Daarnaast bevinden zich er diverse ruimtes, waaronder een grote woonkeuken en de opkamer alsmede een kelder, die voorheen als kaaskelder werd gebruikt.

Eerste verdieping:
Trap naar eerste verdieping. Ruime overloop met diverse mogelijkheden en vier kamers.

Gebruiksoppervlakte woonruimte :184 m2
Overige inpandige ruimte : 336,2 m2
Inhoud boerderij : 1951 m3

Tuin : De oorspronkelijk (monumentale) siertuin met knotlinden is gelegen aan de kant van woongedeelte en beslaat een stuk van ca. 25 m x 28 m. Aan de zijkant van de boerderij staat de nieuw te bouwen hooischuur gepland.

Bijzonderheden :

-Van toepassing is het bestemmingsplan Buurschappen Odijk: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?postcode=3984LL&huisnummer=6 , bestemming "Cultuur en ontspanning.
-De boerderij heeft de gemeentelijke monumenten status. Ook de knotlinden en de siertuin vallen onder de monumentenstatus. De verbouwing/renovatie dient in overleg met Mooisticht (Welstand) en de monumentencommissie uitgevoerd te worden. Het advies is de verbouwing in de periode 2019-2020, tijdens de bouwfase van de nieuwbouwwoningen rondom de boerderij, uit te voeren.
-In verband met de ouderdom van de boerderij zal in de koopakte een ouderdomsclausule worden opgenomen.
-Omdat verkoper niet zelf in de boerderij heeft gewoond zal er in de koopakte een niet-bewonersclausule worden opgenomen.
-De verplichting t.o.v. Stichting Reinaerde bestaat uit het ter beschikking stellen van ca. 10 werkplekken (ca 200-250 m2) met een huurprijs van ca. € 10.000,00 per jaar.
-Er is een asbestsaneringsrapport beschikbaar. Asbestsanering in de boerderij is voor rekening van de koper. Op het terrein staan nog enkele te slopen opstallen. De betreffende sloopwerkzaamheden van deze opstallen inclusief asbestsanering van die opstallen en grondsanering rondom deze opstallen worden door en voor rekening van verkoper uitgevoerd.

De verbouwing van de boerderij is een uitdagende klus. Met name het vervangen van het rieten dak zal een grote investering zijn. In totaal worden de verbouwingskosten op basis van een standaard afwerkingsniveau op ca. € 550.000,00 exclusief BTW geschat. 100 % Financiering is niet mogelijk.

Soort woning woonboerderij
Type woning vrijstaande woning
Aantal verdiepingen 3
Aantal kamers 7
Waarvan slaapkamers 4
Aanvaarding in overleg
Bouwvorm bestaande bouw
Ligging in woonwijk
Inhoud 1951 m3
Oppervlakte wonen 184 m2
Oppervlakte perceel 2100 m2
Onderhoud binnen slecht
Onderhoud buiten slecht
Isolatie
Energielabel
Verwarming
CV Ketel
Voorzieningen rookkanaal
Tuinen tuin rondom
Positie van tuin
Oppervlakte van tuin 0
Garage parkeerplaats
Verkocht onder voorbehoud

Vergelijkbare woningen

Misschien zijn deze opties ook interessant voor u.